Тръмп започна предизборната си обиколка

С атаки срещу медиите и имигрантите президентът на САЩ започна заключителната част от предизборната си кампания преди междинните избори на 6 ноември.

Кампанията, според него, е тест за управлението му.

Митингът на Доналд Тръмп в Естеро на 1 ноември беше първата от общо 11 прояви, които той ще проведе през следващите 6 дни в осем важни щата: Флорида, Охайо, Джорджия, Индиана, Мисури, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния, информира Reuters.Той е насочил усилията си към райони, където конкуренцията между републиканци и демократи за места в Сената и губернатори е особено остра. Целта му е да насърчи избирателната активност сред републиканците и да се противопостави на ентусиазма на демократите.

Последните допитвания показват, че републиканците ще загубят голям брой места в камарата, а демократите имат възможност да спечелят контрола в Сената.

Вдъхновен от скорошното увеличение на одобрението за него, което достигна 47% според някои допитвания, Тръмп засили агитацията по две основни теми – незаконната имиграция и битката в Сената за одобряването на Брет Кавано като член на Върховния съд.

Арменският парламент се разпуска, за да бъдат свикани извънредни избори. Това бе и целта на и.д. премиер и лидер на опозицията Никол Пашинян, който се оттегля след няколко месеца на поста и не възнамерява да се кандидатира пак. Пашинян пое поста след протести, свалили бившия премиер Серж Сарксян, който така и не направи нужните реформи в страната.