Тръмп назначи ръководител на предизборния си екип за изборите през 2020 г

С назначението на Брад Парскейл президентът на САЩ потвърди желанието си да се яви за втори мандат, съобщават световните агенции.

Американският президент Доналд Тръмп смята да се кандидатира за втори мандат, тъй като постиженията му говорят сами за себе си, обяви вначалото на годината неговият заместник-говорител Хоган Гидли в отговор на въпрос на известната телевизионна водеща Опра Уинфри.

Самата Уинфри по-рано опроверга спекулациите, че може да се кандидатира за президент, която се появи след церемонията по връчването на наградите “Златен глобус”, но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност.

“Който и да се кандидатира срещу Тръмп, той ще се изправи срещу един президент, който има рекордни постижения за рекордно кратък срок досега в Белия дом”, подчерта говорителят Гидли.

В петък, 23 февруари,, на годишна среща на американските консерватори, президентът Доналд Тръмп отново намекна за втори мандат с зумите: “Имаме седем години пред нас.”

Назначеният от него за ръководител на предизборния му екип за изборите през 2020 г. – Брад Парскейл, отговаряше за дигиталната стратегия по време на кампанията през 2016 г, в която по думите му екип от 100 души всеки ден е създавал между 50 и 60 хиляди рекламни клипа във Фейсбук за достигане до различни групи от привърженици на Тръмп за максимална подкрепа и онлайн дарения.