Инициативен комитет издигна кандидатурата на Путин за президентските избори

Групата избиратели взе решението на събрание, организирано в историческия парк “Русия – моята страна” на Общоруското изложение на постиженията на народното стопанство (ВДНХ) в Москва на 26 декември, съобщи ТАСС.

Тъй като руският президент реши да участва в изборите на 18 март 2018 г. като независим кандидат, събранието на инициативната група в негова подкрепа е задължителна процедура, за да може той да се включи в избирателната кампания. Според закона всеки независим кандидат трябва да получи подкрепа от не по-малко от 500 руски граждани, имащи активно избирателно право. В събранието участваха 668 души.

Междувременно Владимир Путин призова да се внимава за чуждестранна намеса в президентските избори в страната.

Законът за чуждестранните агенти може да бъде усъвършенстван, каза руският президент на среща с ръководствата на двете камари на парламента. Той подчерта, че нормативният акт трябва да изпълнява своята функция – да не позволи намеса отвън във вътрешните работи на Русия, предаде ТАСС.

Путин призова за внимателно изучаване на работата на чуждестранни компании в социалните мрежи по време на предизборната кампания в Русия.