“Единна Русия” подкрепи кандидатурата на Путин на президентските избори

Снимка: ТАСС

На конгрес в Москва на 23 декември управляващата в Русия партия застана зад кандидатурата на президента Владимир Путин за следващ шестгодишен мандат, предаде ТАСС.

Путин се кандидатира като независим на президентските избори, които ще се проведат на 18 март 2018 година.

Председателят на “Единна Русия” и премиер на страната Дмитрий Медведев заяви, че сега, а и в бъдеще, формацията ще даде на Путин “цялата възможна подкрепа”.

“Тази година партията навърши 16 години. И през всички тези години тя имаше един безспорен лидер. Лидер, който обединява най-различни хора. Обединява гражданите на нашата страна – Владимир Владимирович Путин”, каза Медведев, цитиран от ТАСС.

На конгреса самият Путин призова за борба с корупцията и равнодушието към проблемите на хората.

“Нищо не подрива стабилността и не отнема ресурси за развитие толкова, колкото неправдата, несправедливостта, корупционната ръжда и подкупността, равнодушието към своята страна и откъсването от нуждите на гражданите, надменността и високомерието от страна на политиците, чиновниците, бизнеса или онези, които се наричат елит”, каза руският президент.

На изборите Владимир Путин ще се изправи срещу няколко други кандидати, сред които Павел Грудинин от комунистическата партия и телевизионната водеща Ксения Собчак от партия “Гражданска инициатива”, както и издигнатият преди няколко дни председател на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.