Управляващите в Турция отхвърлиха обвиненията на опозицията

Турският президент заяви, че твърденията на лидера на Републиканската народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу, че негови роднини са извършвали финансови операции с крупни суми в чужбина, са лъжа, съобщи Hürriyet Daily News.

“Няма нито една стотинка, която да е отишла в чужбина. Това, което този човек казва, е лъжа”, заяви Ердоган в сряда, 29 ноември, призовайки лидера на РНП да даде всички документи “на прокуратурата и на обществеността”. Турският държавен глава добави, че посочените от Кълъчдароглу негови близки и роднини никога не са превеждали пари в компания на остров Ман.

“Напротив, те получиха пари, защото продадоха техните съществуващи компании. Парите не бяха изпратени там… За тези, които разбират от търговия, сделки и предприемачество, в тези действия няма проблем”, подчерта Ердоган, като обеща да подаде оплакване срещу отправените обвинения.

Междувременно неговият адвокат Ахмед Юзел заяви, че документите, които Кълъчдароглу посочи като доказателство за твърденията си, са “фалшиви” и описа твърденията, като “лъжа”.

Турският премиер Бинали Йлдъръм също отрече обвиненията, като ги нарече “лъжа”, която е в услуга на “тези, които водят световната черна пропаганда срещу Турция”.