ЦРУ потвърди обвиненията за руска намеса в американската предизборна кампания през 2016 г.

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо поддържа заключенията в доклада на разузнаването от януари 2017 г., гласи комюнике на ЦРУ, цитирано от CNN.

Часове по-рано руският президент Владимир Путин коментира в кулоарите на Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС), където се срещна с американския си колега Доналд Тръмп, че предполагаемата връзка между бившия ръководител на предизборната кампания на американския президент Пол Манафорт и Москва е измислена от противниците му и определи като абсурдни обвиненията за руска намеса в президентските избори в САЩ миналата година. “Всичко, свързано с руското досие в САЩ, показва само вътрешната политическа борба в тази страна”, каза Путин.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков припомни думите на руския президент и повтори, че “Путин изрази пълното си неразбиране на твърденията за предполагаем руски намеса в изборния процес в САЩ.”.

След срещата на двамата държавни лидери във Виетнам, Доналд Тръмп каза, че вярва на Владимир Путин.

“Аз казах, че аз вярвам в това, в което той вярва. Той е убеден, че нито самият той, нито Русия са се намесвали в изборите.” – отвърна Тръмп на журналистически въпрос, цитира изказването му ТАСС.

Изявлението на президента на САЩ разгневи депутати от Демократическата партия.