Новият театрален сезон започва с нови заглавия

Софийските театри вдигат завесите през септември с обогатени репертоари с интересни заглавия и астьорски екипи. Ето някои от предстоящите представления:

През септември и октомври на сцените на Народен театър „Иван Вазов” ще можем да видим „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности” /”Чудаци”/ на режисьора проф. Красимир Спасов, „Цветът на дълбоките води” – режисьорски дебют на Бойка Велкова, и
„Калигула” от Албер Камю на Диана Добрева.

На 1, 2 и 3 декември в Народния ще бъде премиерата на „Танцът Делхи” от Иван Вирипаев, режисиран от Галин Стоев. След броени дни започват и репетициите и на постановките на Бина Харалампиева – „Лисичета”, и на Юрий Дачев – „Жени с минало” и „Виновният”, чиито премиери също са през декември.

Мариус Донкин се завръща с две представления през ноември – хитовите „Крадецът на праскови” /29 ноември/ и моноспектакълът „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” на 24 ноември.

Театър „София” открива новия сезон с „Франкенщайн” от Ник Диър. Премиерата на представлението на режисьора Стайко Мурджев е на 27 септември.

В новия репертоар на театъра е и „Алонсо” от Щефан Фьогел, чиято премиера ще можем да видим на 11 октомври. Режисьор на постановката е Марий Росен.

През целия септември ще можем да се насладим и на представления на открито. Повече за програмата на откритата сцена на театър „София“ можете да видите

Като част от културната програма на Аполония, се състоя премиерата на постановката „Class” от Чарлс Еверед, която на софийска сцена ще видим на 28 септември. Представлението на режисьора Владимир Пенев ще се играе в Театър 199 “Валентин Стойчев”.

„Седем дни от живота на Симон Лаброс” от Карол Фрешет е втората премиерна постановка на театъра, която ще бъде на 28 октомври.

Театър “Българска армия” открива сезона с ден на отворените врати. Днес всички граждани и гости на София могат да надникнат зад кулисите, да се срещнат с любими актьори, да видят как се превъплъщават в следващия си сценичен образ.

На 17-ти септември може да станете и част от репетицията на „Черна комедия“ – спектакълът чиято премиера очакваме през ноември.

На 23 септември е трийсетото представление на спектакъла „Стъклената менажерия“ в Театрална работилница „Сфумато“. Постановката върху пиесата на Тенеси Уилямс е дело на режисьорите Йордан Славейков и Димитър Касабов.

В началото на новия сезон Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София
ще зарадва зрителите си с премиерата на спектакъла „Рейс“ от Станислав Стратиев.

Почитателите на театъра ще могат да гледат през новия сезон още: „Танго за теб“ от Виктор Лану, режисьор Владимир Петков; „Убийство в експреса“ от Габор Гьоргеи, режисьор Петър Денчев; „Дакота“ от Жорди Галсеран, режисьор Владимир Пенев и други.

„Лив Щайн“ от Нино Харатишвили е едната премиера, която ни очаква през новия сезон в Малък Градски Театър „Зад Канала“. Другото ново заглавие ще бъде „Тридесет и деветте стъпала“ от Патрик Барлоу, адаптация по романа на Джон Бъкън и филма на Алфред Хичкок, режисьор – Андрей Аврамов, сценография и костюми – Теодора Лазарова.

И двете премиери са част от 25-годишнината от създаването на МГТ „Зад канала“, която ще бъде отбелязана през месец октомври. През същия месец Мариус Куркински започва репетиции на постановката „Изкуството на комедията“ от Едуардо де Филипо. А обичаният от всички Геро от месец септември е част от трупата на МГТ „Зад канала“!