Ердоган се скара на германския външен министър

Заради забележката, че Анкара се намесва във вътрешните работи на Германия, турският държавен глава обвини Зигмар Габриел, че не си знае мястото.

“Сега те имат външен министър, който не си знае мястото. Кой си ти, че да говориш с президента на Турция? Говори с външния минстър на Турция. Знай си мястото. Той се опитва да ни поучава. Какъв е политическият ти опит? На колко години си?”, каза Ердоган по време на среща на консултативния съвт на регионалното крило на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в провинция Денизли, в събота, 19 август, съобщи Hürriyet Daily News.

Турскит президент добави, че е поискал от германския канцлер Ангела Меркел около 4500 души, пребиваващи в Германия, да бъдат екстрадирани в Турция, но е получил отказ.

“А тя искаше от мен един или двама души да бъдат върнати у дома. Простете ми, но вие си имате вашата правосъдна система, ние нашата.”, добави турският държавен глава.

Ердоган повтори призива си към турците, живеещи в Германия, да не гласуват за партиите от управляващата коалиция, като добави, че Турция не се интересува от това дали Бундесрепубликата ще отвори вратите си за нея.