Сергей Кисляк приключи мандата си на посланик в САЩ

Сергей Кисляк

Очаква се поста да заеме Анатолий Антонов, който в момента е заместник-министър на външните работи на Руската федерация. До официалната номинация временно изпълняващ длъжността ще е Денис Гончар, предаде ТАСС.

Сергей Кисляк заемаше поста във Вашингтон от юли 2008 г. През 2017 г. той се оказа в центъра на политическия скандал. Американски медии писаха, че се е срещал с приближени на президента Доналд Тръмп.

Кисляк може да бъде назначен за член на Съвета на Федерацията на Република Мордовия, в случай, че Владимир Волков бъде избран за ръководител на Република Мордовия, отбелязва още ТАСС. Волков, който в момента е временно изпълняващ длъжността на ръководител на Република Мордовия, вчера се регистрира в ЦИК като кандидат за поста, номиниран от партия “Единна Русия”.

Владимир Волков

“Един истински патриот, посветил се на защита на интересите на държавата и народа на Русия. Той има огромен дипломатически и житейски опит, който съм сигурен, че ще в полза на Мордовия.” – каза Волков за Кисляк като отбеляза, че решението му е било предшествано от серия консултации с хора, чието мнение счита за важно.

В случай, че бъде избран, Волков възнамерява да направи още две назначения: Михаил Сезганов – като главен инспектор на Федерална в Република Мордовия, и Петр Тултаев – ръководител на Саранск.