Турция удължи извънредното положение с още три месеца

Правителството отбеляза като причина за продължаващия режим водената борба срещу тероризма и по-конкретно срещу организацията ФЕТО, която беше обвинена от властите на страната за организирането на опита за преврат преди година.

Извънредното положение в южната ни съседка беше въведено след неуспешния опит за преврат на 15 юли миналата година и оттогава беше удължавано на няколко пъти.

Лидерът на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу коментира, че извънредното положение е част от продължаващата борба на управляващата Партия на справедливостта и развитието с опозиционните политически партии и обвини правителството, че прибягва до не мирни средства за елиминиране на дисиденти и политици, предаде Hürriyet Daily News.

В изказване по време на заседанието на парламентарната група на управляващата партия министър-председателят Бинали Йълдъръм разкритикува опозиционния лидер Кемал Кълъчдароглу за твърденията, че опитът за преврат от 15 юли 2016 г. е бил “контролиран преврат”. Той заяви, че с думите си Кълъчдароглу окуражава ФЕТО и се обърна към него с думите “Предупреждавам те, внимавай!”