Лидерът на РНП се срещна с осъдения на 25 години лишаване от свобода Енис Бербероглу

Кемал Кълъчдароглу посети днес в затвора заместник-председателя на Републиканската народна партия (РНП) Енис Бербероглу, който беше осъден на 25 години лишаване от вобода.

Визитата на председателя на РНП е само ден след големия митинг, който се проведе в Истанбул в защита на Бербероглу.

“Има една поговорка: “Справедливостта ходи бавно, тя ходи малко, но със сигурност достига целта си.” Ние вярваме, че справедливостта ще се осъществи един ден.”, каза Кълъчдароглу пред журналисти на 9 юли пред затвора в квартал Малтепе в Истанбул, където се намира Бербероглу.

“Видях, че правосъдието е осъдено и лишено от свобода. Това създава дълбоки рани в съвестта на обществото, да затвориш хора, които са несправедливо обвинени, които нямат връзка с терора и не са извършили никакви грехове”, добави той в изказването си пред стените на затвора.

Днес, 10 юли, лидерът на РНП дойде на посещение на своя колега в 10:30 сутринта и в продължение на около два часа разговаря с него.

“Наистина е тъжно да видиш тази истина в действителност. Сградите, наречени “дворци на правосъдието”, за жалост не раздават правосъдие”, каза Кълъчдароглу след срещата.

Той добави, че Енис Бербероглу е бил в добро настроение и изпраща поздрави на всички журналисти.

“Той беше главен редактор на един от най-големите вестници в Турция. Поздравява всички приятели журналисти. Чувства се добре. Надявам се, че правосъдието ще намери пътя си и ще бъде освободен възможно най-скоро.”, добави Кълъчдароглу.