Започва седмото издание на “София Моно”

Фестивалът на моноспектаклите ще се състои от 2 до 12 юни 2017 г. в парка на Военна академия “Георги Сава Раковски” в София.

Любимите на публиката авторски моноспектакли на Камен Донев “Възгледите на един учител за народното творчество” и “Възгледите на един учител за всеобщата просвета” са на 2 и 5 юни.

Част от програмата е и новият авторски моно спектакъл на Мариус Куркински “Черното пиле”, който ще се играе на 4 юни, неделя.

Какво още?
На 6 юни – Stand up comedy „Нема кво“ – авторски изпълнения на четирима комедианти. На 7 юни ще се играе новата пиеса „Секс за първи път“, а на 9 и 10 юни ще бъде представено най–доброто от „Пощенска кутия за мръсни приказки“. На 11-и следва „Артисти със сребро в косите“ – истинските истории на български творци, отдали житейския си път на киното и театъра

Освен нови и утвърдени заглавия от театралния афиш тази година фестивалът предлага и прожекции на класически български филми като “Двойникът” на Николай Волев (3 юни), както и хитови световни ленти като “Идеалът” на писателя Фредерик Бегбеде (8 юни).

В програмата са предвидени и атрактивни активности за децата- уъркшопи и креативни занимания, театър и спорт. На 3 юни от 11:00ч. е премиера на книгата “Приключенията на принцеса Точица” на писателката Ралица Найденова. На 4 юни от 14:00ч. до 15:00ч. е представлението приказка „Приказен сън“, а от 15:00ч. до 15:30ч. – „Дали да те сравня с летен ден“ – по сонети на Шекспир. Събитията за децата са вход свободен.