Експлозия във Великобритания отне живота на 22-ма души

Двадесет и двама души бяха убити и около 100 човека – ранени, при взрив в Манчестър Арена, Великобритания, в понеделник вечерта, в края на концерт на американската певица Ариана Гранде, предаде ВВС.

Полицията определи случилото се като терористична атака.
Двама неназовани американски източници твърдят, че става въпрос за самоубийствен атентат. Засега нито една групировка не е поела отговорност за него.

„Съкрушена. Съжалявам толкова, толкова много, от дъното на сърцето си. Нямам думи“ – коментира тази сутрин Ариана Гранде във фейсбук профила си.

Експлозията е избухнала около 22:35 местно време и е усетена и в околните сгради. Парамедиците, дошли на сцената, казаха, че нараняванията на някои от хората са подобни на такива от шрапнели.

“Работим по установяването на всички детайли за събитието, което полицията разглежда като ужасяваща терористична атака. Мислите ни са при жертвите и семействата на пострадалите”, каза премиерът Тереза Мей. Тя прекрати провеждането на предизборната кампания на Консервативната партия и ще председателства заседанието на комисията по спешност на Кобра в отговор на нападението.