БЧК преизбра за свой председател Христо Григоров

На таен избор делегатите гласуваха доверие на Григоров за още четири години. За негови заместници бяха избрани проф. Здравко Маринов, д-р Валентин Пеев и Стойчо Стойчев.

Приети са и промени и допълнения в Устава на БЧК и в Статута на Българския младежки Червен кръст. Обсъдени бяха и редица организационни въпроси.

Преди гласуването акад. Христо Григоров заяви, че ако бъде отново избран, Българския Червен кръст ще се запази като водеща и най-голяма хуманитарна организация у нас. “Ще запазим неутралитета и финансовата стабилност на БЧК”, допълни той.

Генералният директор проф. д-р Красимир Гигов представи плана за работа на БЧК през 2017 г., а зам.-генералният директор Василка Каменова – бюджета за 2017 г.

Христо Григоров е роден през 1944 г. Завършил е Международни икономически отношения и Фармацевтичния факултет на Висшия медицински институт – София. Оглавява Българския червен кръст от 2001 година, като преди това е бил заместник-председател на организацията и председател на Столичната организация.