Кабинетът “Борисов” 3 започна кадрови промени

На първото си заседание днес правителството смени 22 областни управители. В някои области на постовете се върнаха уволнените от служебния кабинет.

Правителството одобри номинацията на инж. Дончо Атанасов за шефа на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ), излъчена от новия регионален министър Николай Нанков. Той бе временно изпълняващ длъжността лед като през ноември титулярът Лазар Лазаров подаде оставка. Очаква се министър Нанков да предложи други промени в структурата на агенцията и управителния й съвет.

Третият кабинет на Бойко Борисов отново връща на поста и Владимир Владимиров.
От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. той заемаше поста изпълнителен директор на директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД.. След встъпването в длъжност на служебното правителство на Огнян Герджиков, служебният министър на транспорта Христо Алексиев го освободи от длъжност, а сегашният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски го назначи отново за шеф на дружеството.

Бившият главен секретар Георги Костов става директор на Агенция “Митници”, а Галя Димитрова поема НАП. Досегашният шеф на НАП Бойко Атанасов ще бъде третият зам.-министър на финансите, с ресор приходните агенции, а ръководителят на митниците – Розалия Димитрова, се връща в администрацията на заемания преди директорски пост, по изрично нейно настояване.

За главен секретар на МВР правителството предложи на президента да назначи старши комисар Младен Маринов, към момента директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Днес двадесет нови народни представители положиха клетва в парламента. Те влизат на мястото на свои колеги, които бяха избрани за министри или на такива, отказали се от депутатските си правомощия. Сред напусналите НС е и бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова, която ще е началник на кабинета на Борисов (тя заемаше същия пост в първото му правителство).