Делегатите на осмия конгрес на КНСБ преизбраха лидера си

Пламен Димитров ще бъде президент на най-голямата обществена организация и през следващите пет години. Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов.


Пламен Димитров започва като областен координатор на КНСБ, преминава през позиции като изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията. От 2010 година е президент на КНСБ, припомнят от синдиката.

Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените. Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 година.

Вицепрезидентът Пламен Нанков отговаря в предишния мандат за сектор “Организация, координация и информация”. Нанков е в синдикалните структури от 1985 година. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Христов е в КНСБ от 1990 г. Избран е за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.