Президентът на САЩ отбеляза първите си 100 дни на поста

Доналд Тръмп  говори на митинг в Пенсилвания в събота, 29 април. “Нищо не може да ме радва повече от това да съм тук, на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас”, каза президентът, цитиран от BBC и CNN.

Напредваме страхотно добре, правим страшно много неща – каза американският президент за първите 100 дни от управлението на неговата администрация.
“Първите 100 дни са измислен срок, но ще ви кажа едно нещо: никой не е успял да направи това, което ние успяхме за 100 дни, затова сме много щастливи”, каза той ден преди официалното отбелязване на първите сто дни на новата президентска администрация.

Тръмп избра да пропусне традиционната Вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, създадена през 1914 г. Той критикува медиите за фалшиви новини – нещо, което по-късно от Асоциацията категорично отрекоха.

В речта си американският президент до голяма степен повтори своята програма, с която спечели изборите миналата година.

Доналд Тръмп подписа указ, с който възлага на министерството на търговията и Търговските представители на САЩ да проучат споразуменията, по които Америка е страна. Целта е да се установи справедливи ли са отношенията с партньорите и Световната търговска организация. Тръмп подписа и указ, с който в Белия дом ще бъде създадена специална служба по въпросите на търговията и производствената политика. Тя трябва да се занимава със “защита на американските работници и компании”.