Master of Art – от 20 до 30 април в София

С официалната премиера на филма “Кой се страхува от Юлия Кръстева?” започва Master of Art. Лентата на Искра Ангелова разказва историята на една от най-известните и успели българки – Юлия Кръстева – психоаналитик, лингвист, семиотик и философ.

Международният филмов фестивал за документални и рекламни филми в сферата на изкуствата ще се проведе от 20 до 30 април 2017 година. Прожекциите са в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8 и Евро Синема.

В програмата на второто издание на фестивала участват над 60 документални филми от цял свят, посветени на големите имена в световното изкуство и култура като Клод Моне, Йеронимус Бош, Пикасо, Ян Флеминг, Йосиф Бродски, Дейвид Линч и много други.
Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни.

Ще бъде показана документалистика за танц, театър, кино, изобразително изкуство и фотография, архитектура и дизайн, литература, видеоарт и арт реклама, както и две нови за фестивала области – арт инсталации, съвременно и протестно изкуство и видеоигри.

Master of Art е първият на Балканите международен филмов фестивал за документални и рекламни филми в сферата на изкуствата. Има амбицията да представи най-добрите документални филми в областта на музиката и танца, театърa и кинотo, изобразителнoто изкуствo и фотографията, aрхитектурата и дизайна, литературата, продуцирани и имали премиера по света от 2015 година насам.
Идеята на организаторите – СПОТЛАЙТ, НДК и фондация Master of Art – е фестивалът да се утвърди като форум за развитие на млади таланти от училищата по изкуствата, за създаване на нови възможности за тяхното пълноценно изграждане и стимулиране на творческите им изяви.