Оставки вдясно

Националният координационен съвет на Реформаторския блок прие оставките на членовете на политическия съвет. Ниският резултат на коалицията с “Глас народен” на предсрочните парламентарни избори – 3.06%, остави реформаторите извън парламента.

Реформаторите остават заедно и започват разговори за обединение на десницата с “Нова република” и “Да, България”, обяви днес Петър Москов.

В политическия съвет на коалицията са: Божидар Лукарски, Борислав Великов, Димитър Бъчваров, Найден Зеленогорски, Емил Кабаиванов, Николай Ненчев, Орхан Исмаилов, Меглена Кунева, Румен Христов, Росица Рачева, Димитър Танев, Даниел Вълчев, Иванка Андреева, Васил Паница, Петър Москов, Костадин Марков и Тихомир Пейчев.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и цялото ръководство на Съюза също ще депозират оставките си на 4 април пред Националния съвет на партията. Тогава ще бъде насрочена и дата за отчетно-изборна конференция на СДС.

Лична отговорност пое и лидерът на “Нова република” Радан Кънев, който също подаде оставка като лидер на коалицията и на ДСБ веднага след изборите. Той обаче е на мнение, че запазването на новото движение е важно.

В Движение България на гражданите (ДБГ) оставки няма. Зам.-председателят на Движението Найден Зеленогорски обясни, че ДБГ се е явило в коалиция, а не самостоятелно.