Марин льо Пен в Кремъл: Само заедно можем да преодолеем тероризма

Руският държавен глава Владимир Путин се срещна с лидера на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен, която е кандидат за президент на Франция.

Льо Пен е в Москва по покана на Леонид Слуцки, председател на комисията по външни работи в Държавната дума.

По никакъв начин не искаме да влияем на предизборната кампания, но си запазваме правото да комуникираме с всички представители на всички политически сили в страната, както например правят партньорите ни в Европа и Съединените щати, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Путин добави, че Русия е готова да остане в контакт с представители на всички политически сили, с настоящото ръководство и с представители на опозицията.

На свой ред, Льо Пен заяви, че Франция и Руската федерация имат дълбоки културни, икономически и стратегически връзки. “И най-вече тази среща е важна, когато над нас е надвиснала такава сериозна терористична заплаха”, добави тя и благодари на Путин за срещата.

С Путин и Слуцки Марин льо Пен е обсъдила борбата с тероризма и случилото се в Лондон и в Антверпен. “Ние всички принадлежим към страните, които са истинските борци против тероризма, защото само заедно можем да преодолеем този бич.” – каза Марин льо Пен, цитирана от Интерфакс. Тя отбеляза, че борбата срещу тероризма не е само военни действия, а и пресичане на финансирането на терористични групировки.