Турският външен министър обвини Германия, че работи в полза на опозицията

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу разкритикува Германия за отказа на нейна територия да бъде проведен митинг в подкрепа на референдума за промени в турската конституция.

“Тези, които подкрепят “да” на референдума, ги възпрепятстват, а онези които подкрепят “не” ги поддържат”, каза Чавушоглу, предаде Hürriyet Daily News.

Вчера, 6 март, турският външен министър трябваше да говори пред аудитория в избрана за целта зала в Хамбург, но германските власти не разрешиха провеждането на събитието.

В реч, произнесена днес, в двора на турското Генералното консулство в Хамбург, Чавушоглу, обвини германските власти, че прилагат двойни стандарти и създават благоприятна обстановка за противниците на конституционните промени в Турция.

От миналата седмица насам, германските власти забраниха няколко прояви на обществени места в шест града във връзка с агитация за референдума в Турция.

“Това не е правилно поведение. Никой няма право да се намесва в провеждането на референдум и избори в друга страна. Това не е демократично “, каза още Чавушоглу.