Путин се срещна с петимата управители на региони, които предсрочно подадоха оставка

„От само себе си се разбира, че ротацията е напълно естествен процес”, каза Путин на срещата си с бившите управители на региони, съобщи ТАСС.

На срещата с президента в четвъртък вечерта, 16 февруари, присъстваха бившият държавен глава на Бурятия, Вячеслав Наговицин, бившият ръководител на Република Карелия, Александър Худилайнен, бившият губернатор на Пермския регион, Виктор Басаргин, бившият ръководител на Новгородска област, Сергей Митин и бившия губернатор на Рязанска област, Олег Ковалев.

“Исках да се срещна с вас, за да поговорим за ситуацията във вашите региони, в качеството ви на ръководители в оставка. Но в началото искам да ви благодаря за работата, която сте свършили в тези региони. Всеки от вас прекара в работа различен период от време, различен период години, но това е един дълъг период от вашия живот.”, каза Путин на срещата.

Руският президент изрази увереност, че бившите управители ще окажат необходимата помощ на своите приемници в постовете. “Ние с вас разбираме, че всички резултати от работа, като нашата, не се виждат веднага, но цялата наша работа – целият ни живот, всичките години – е посветена на тази цел. Не се съмнявам, че така ще бъде и с вашите приемници”, заяви Путин.