Националният съвет на БСП утвърди водачите на листи на партията

Снимка: Капитал

Националният съвет на БСП одобри предложените от ръководството на партията водачи на кандидатдепутатски листи. Сред тях са журналистите Елена Йончева и Тома Томов и проф. Иво Христов.

След две седмици като секретар по връзки с медиите на президента Румен Радев, Йончева напусна, за да се включи в битката за парламента. Тя застана начело на партийната листа в Хасково.
Известен журналист международник Тома Томов застава начело в Благоевград, а проф. Иво Христов, социолог и юрист, преподавател в Пловдивския университет – в Пловдив град.

Листата в Пловдив област ще се води от Георги Търновалийски, бивш депутат от БСП.
В Кърджали отива журналистът и член на ИБ на БСП Александър Симов. Иван Иванов ще води в Шумен, а Денчо Бояджиев – в Разград.
В Русе начело на листата е Крум Зарков.
Полк. Славчо Велков, често канен гост в медиите като експерт по тероризма, ще води в Пазарджик.
Във Варна начело на листата застава Стефан Данаилов. В Бургас – Петър Кънев. Весела Лечева застава начело на листата във Велико Търново, а бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин – в Ямбол.

В Перник начело се завръща Станислав Владимиров. Във Видин ще води юристът Филип Попов. В Силистра отива Стоян Мирчев. В Търговище – Светла Бъчварова. Валери Жаблянов – в Кюстендил. Във Враца листата ще оглави Иван Генов, в Габрово – Кирил Добрев, в Добрич – Красимир Янков. Листата в Ловеч повежда Милко Недялков, в Монтана – Атанас Костадинов. Първи в Плевен е Васил Антонов, в Сливен – Таско Ерменков. В Смолян – познатата Дора Янкова, в Стара Загора – Драгомир Стойнев.

Начело на листата за София-област е Иван Ченчев. В София-град: 23 МИР – Жельо Бойчев, 24 МИР – Стефан Данаилов, 25 МИР – Корнелия Нинова.

Водачите на листи са доказани професионалисти, ярки партийци и авторитетни обществени личности, обобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.