ОАЕ ще привличат най-добрите чужди таланти с нова визова политика

Обединените арабски емирства направиха нововъведения във визовата си политика, за да привлекат най-добрите чуждестранни таланти в области като медицината, науката и научните изследвания в страната.

Това каза шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, предаде Блумбърг.
“Обединените арабски емирства е земята на възможностите”, заяви Шейх Мохамед в Twitter след заседанието на кабинета. „Привличането на най-добрите таланти ще е чудесна придобивка за нашата икономика и бъдеще”, каза той.

Съгласно действащия закон на ОАЕ не се предлага постоянно пребиваване на чуждестранни работници на територията на страната. През 2014 година ОАЕ направи крачка към промяна на визовия си режим с отпадане на туристическите визи на граждани на ЕС, които обаче можеха да се ползват и за бизнес посещения или участие в семинари и изложения. За започване на работа обаче остана необходимостта от специално разрешение.

Шейх Мохамед, който е и вицепрезидент на ОАЕ и владетел на Дубай, е наредил да се съставят комитети с цел да определят “жизненоважните сектори, които ще бъдат отворени за специализирани визи и да изготвят план за привличане на най-забележителните регионални и международни таланти”, се казва в изявлението на Мохамед, информира агенция WAM.

Обединените арабски емирства са най-бързо разрастващият се пазар в Близкия изток. Има голямо търсене на продукти и услуги от всякакво естество. ОАЕ е пресечна точка на огромен брой компании от цял свят. Бизнес обществото в страната до голяма степен следва практиките в Европа и САЩ, а пазарът е изключително конкурентен.
ОАЕ са най-големият пазар на проекти.