Ученици представиха 3D играта “Goblins Defense: A Simple Adventure”

Снимка: YouTube

Екип от талантливи млади русенски дизайнери и програмисти доказаха, че дигиталните технологии са достъпна и реалистична възможност за младите хора да намерят добра професионална реализация.

Николай Маринов, Диан Дончев и Стефан Стефанов разработиха 3D игра с наименованието “Goblins Defense: A Simple Adventure”. Преди няколко дни представиха и трейлъра към нея: https://www.youtube.com/watch?v=4xrsLbIWxyg.
Играта ще бъде налична за мобилни устройства с Android и iOS операционни системи.

Екипът е сформиран в рамките на курса за 3D моделиране пред месец юли 2016 г., организиран от сдружение Startup Factory по проект “Работилница за дигитални умения”. Николай Маринов е първи курс, специалност “Компютърни системи и тхнологии”, в Русенския Университет, Диан Дончев е ученик в ПМГ “Баба Тонка”, а Стефан Стефанов е ученик в СОУ “Христо Ботев”.

Проектът е реализиран с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН-социален проект на Еконт, в рамките на програма „Знание и растеж“.
Всички графични изображения, ефекти и сценарий са авторски разработки на Николай, Диан и Стефан. Музиката е на Николай Маринов.