Представиха новия руски многоцелеви изтребител МиГ-35

Вчера, 27 януари, в руския град Луховици, се състоя официалното представяне на най-новия руски многоцелеви изтребител МиГ-35. Ден по-рано започнаха летателните изпитания на самолета.
Предвижда се през цялата 2017 г. изтребителят да бъде тестван в Летателно-изследователския институт, близо до Москва, предаде руската информационна агенция ТАСС.

Според главнокомандващия на руските Военно-космическите сили (ВКС) генерал-полковник Виктор Бондарев, в бъдеще МиГ-35 ще е единственият лек изтребител на въоръжение във ВКС, като ще замени в това отношение МиГ-29.
“Това е един прекрасен самолет с изключителни характеристики, който може да решава задачи, както по въздух, така и по земя и в бъдеще може да бъде използвн в локални конфликти, като Сирия.” – заяви генерал-полковник Бондарев, цитиран от ТАСС.
Вицепремиерът Дмитрий Рогозин заяви, че Русия е готова да предложи на Индия да закупи изтребителя. Според него, в началото на пролетта в Индия ще се проведе военно-промишлена конференция, на която ще бъдат обсъдени доставките, ремонтът и поддръжката на руски оръжия, както и създаването на съвместни предприятия в рамките на концепцията “Произведено в Индия”.
“В тази връзка сме готови да предложим този самолет на индийските ВВС.”, заяви Рогозин.